Nieuws

Home | Nieuws | Winnaars cartoonwedstrijd

Winnaars cartoonwedstrijd

09 mei 2016

Op donderdag 5 mei 2016 zijn de winnaars van de cartoonwedstrijd voor scholieren ‘Teken voor Vrijheid’ bekendgemaakt tijdens het Bevrijdingsfestival in Vlissingen.

Uit 177 inzendingen heeft een professionele jury 15 cartoons gekozen die een plek krijgen op de jongerenexpositie tijdens het Nederlands Cartoonfestival in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland dat vanaf 20 mei in Middelburg van start gaat. Uit de 15 cartoons zijn weer 3 prijswinnaars gekozen, en is er een publieksprijs.

De winnaars zijn:  Samantha Eerkes, Veerle Peene en Willem van der Doe
Het publiek koos voor de cartoon van Tycho Eekhout
De overige 11 winnende cartoons zijn gemaakt door Alexandra Bul, Mirthe van der Lede, Laura Roseboom, Xander Scheers, Laura Verhoeff, Gwen Geerlings, Daan Haak, Timo Descazeaud, Bart van der Heijden, Pieter de Rijke en Lucas Jansen.

Met het project ‘Teken voor Vrijheid’ werden Zeeuwse jongeren uitgedaagd een eigen cartoon over de Vier Vrijheden van Franklin D. Roosevelt te maken. Cartoonist Tjeerd Royaards van de Cartoon Movement verzorgde van 29 maart t/m 6 april 2016 tekenworkshops op scholen voor voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs in Zeeland. Er deden 13 Zeeuwse scholen met hun leerlingen mee aan de cartoonwedstrijd.

Vanaf 20 mei t/m 25 juni zijn de 15 winnende cartoons te zien, naast de 100 cartoons van professionele cartoonisten uit 55 landen die meedoen aan de internationale Cartoonwedstrijd en tentoonstelling in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg.

'Teken voor Vrijheid’ is een initiatief van Switch, ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Cultuurwerf en wordt mede mogelijk gemaakt door de Roosevelt Foundation en Four Freedoms door het jaar heen. 

Deel dit nieuwsbericht via social media