Nieuws

Home | Nieuws | Winnaars sponsoractie Fietsen Scoort

Winnaars sponsoractie Fietsen Scoort

28 oktober 2014

Op zaterdag 25 oktober, tijdens het MyWorld Event in Utrecht, maakte Fietsen Scoort de vier winnaars bekend van zijn sponsoractie. De campagne Fietsen Scoort stimuleert het fietsen naar het werk, vraagt aandacht voor mondiale klimaatdoelstellingen en steunt daarom duurzame projecten in ontwikkelingslanden.

Fietsen Scoort deelde dit jaar vier prijzen van € 2.500 uit aan projecten van vier organisaties, te weten: Stichting Mpongwe, Stichting P.A.L.M. India, Creating Water Foundation en Stichting Bewa Ghana. Vooraf zijn tien duurzame projecten door platform MyWorld voorgeselecteerd. De selectie van de uiteindelijke prijswinnaars vond plaats via een stemprocedure op internet. Er werden daarvoor 3.350 stemmen uitgebracht. De winnaars van elk € 2.500 zijn:

Een Groener Zambia, Stichting Mpongwe
Het Vocational Training College van de Stichting Give the Children of Mpongwe a Future gaat in het Mpongwe district in Zambia werken aan de ontwikkeling van een alternatief bos- en landbouwbeleid dat voldoet aan de behoeften van de plattelandsbewoners en bijdraagt aan een duurzaam leefmilieu.

Clean up Thalavadi, Stichting P.A.L.M.
India De organisatie P.A.L.M. werkt in het district Thalavadi in India en helpt de lokale bevolking bij de aanpak van het afvalprobleem. P.A.L.M. gaat hiervoor afvalbakken plaatsen en voorlichting geven aan bewoners en schoolkinderen over het scheiden en hergebruik van afval.

Water en leven in de woestijn, Creating Water Foundation
De Creating Water Foundation wil duurzame oplossing voor de eerste levensbehoefte voor mensen in ontwikkelingslanden creëren. In samenwerking met de lokale bevolking van Peru zet de Creating Water Foundation mistnetten op en creërt met de opvang van mist een waterbron.

Borrow a Bike, Stichting Bewa Ghana
Stichting Bewa Ghana ontwikkelt projecten ten behoeve van onderwijs en zelfredzaamheid. Het project Borrow a Bike heeft als doel de start van een fietsenleensysteem voor kinderen van Mother Cares Educational Complex in Agona Swedru, Ghana.

Meer weten over projecten van Fietsen Scoort en de fietscampagne? Kijk op www.fietsenscoort.nl

Foto: Bob Karhof

Deel dit nieuwsbericht via social media