Nieuws

Home | Nieuws | Winnaars sponsorgeld bekend

Winnaars sponsorgeld bekend

21 juni 2013

In de afgelopen zes weken konden deelnemers van de campagne en het brede publiek meebepalen aan welke duurzame projecten een sponsorbedrag wordt toegekend door een stem uit brengen. In totaal waren er vijftien projecten door platform MyWorld geselecteerd. De projecten, uitgevoerd in ontwikkelingslanden, dragen allemaal bij aan een beter klimaat. Er zijn maar liefst 19.630 stemmen uitgebracht op de verschillende sponsorprojecten van Fietsen Scoort. De volgende vijf stichtingen hebben met hun project een sponsorbedrag van € 3.000,- gewonnen:

Stichting NME Mundial
Eten uit eigen moestuin is erg lekker. Dat vinden de kinderen in Cochabamba, Bolivia, die meedoen aan het schooltuinproject. In het armste land van Zuid-Amerika is het door hoge voedselprijzen voor veel gezinnen een uitdaging om elke dag verse groente op tafel te kunnen zetten. Het project "Smakelijk Eten uit Eigen Moestuin!" biedt kinderen en hun ouders wel die mogelijkheid. Gevarieerder eten verhoogt de vitale gezondheid van kinderen, dit heeft een positieve invloed op hun schoolresultaten en verdere ontwikkeling.

Stichting FloJa Malawi
Dagopvang voor wees- en andere kwetsbare kinderen in Ngara in Noord-Malawi. Om zelfvoorzienend te zijn is tevens een land- en tuinbouwproject gestart. Er zijn drie tuinen aangelegd die door lokale werknemers worden onderhouden. De tuinen produceren - biologische -groenten waarmee gezonde maaltijden worden bereid. Het overschot wordt op de markt verkocht.

S3C oogst de zon
Stichting S3C is een sociale onderneming die zich inzet voor de duurzame verspreiding van zonne-energie en andere hernieuwbare energiebronnen in rurale gebieden in Afrika. Scholen, medische posten en huishoudens krijgen toegang tot zonne-energie waardoor de levensomstandigheden ter plaatse worden verbeterd.

Focus on Education
Cinderella Servranckx, projectmedewerkster van stichting Focus on Education weet het zeker; fietsen scoort. Ze is haar duurzame wereldfietstocht in mei 2012 in Nederland begonnen en fietst nu naar Congo. En dat met één doel; zonnepanelen voor de basisschool en medische opleidingsschool in Kiliba, in het voormalig oorlogsgebied in Congo.

De Ghanese vereniging in Twente
Helpt kleinschalige duurzame projecten in het land van herkomst realiseren. Zij baseren zich daarbij op de initiatieven die vanuit hun partnerorganisatie in Ghana bij de vereniging worden ingediend. Begin 2013 heeft deze partnerorganisatie de Stichting gevraagd om een financiële bijdrage te leveren aan de bouw van een waterput, als voorziening van schoon drinkwater voor mens en dier.

 

Meer informatie
www.fietsenscoort.nl

Contactpersoon

Imke Elstak, i.elstak@maakdeswitch.nl, 0113 25 0051.

 

Deel dit nieuwsbericht via social media