Nieuws

Home | Nieuws | Word jij VN jongerenvertegenwoordiger?

Word jij VN jongerenvertegenwoordiger?

20 juli 2017

Wil jij de VN in New York toespreken of naar de Klimaattop in Bonn en zo de schakel vormen tussen jongeren in Nederland en politici? Word jongerenvertegenwoordiger naar de Algemene Vergadering van de VN of jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling! Jongerenvertegenwoordigers gaan met de Nederlandse delegatie mee naar de VN, om te laten horen wat jongeren vinden.

VN jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling
Als jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling houd je je bezig met duurzaamheid op veel verschillende vlakken. Circulaire economie, duurzame innovaties, duurzaam onderwijs, klimaatverandering en de implementatie van de Global Goals en d Paris Agreement zijn zomaar een paar thema’s waar jij je als jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling voor gaat inzetten. Input voor duurzame onderwerpen verkrijg je door gastlessen, presentaties en workshops te geven op scholen, events en andere gelegenheden waar veel jongeren aanwezig zijn. Ook neem je regelmatig deel aan denktanks en debatten. Alle input die je verzamelt bespreek je onder andere met politici, beleidsmakers en officiële regeringsdelegaties van over de hele wereld. Als jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling ben je namens de Nederlandse jongeren aanwezig bij de volgende Klimaattop in Bonn. Daar kun je  thema’s die belangrijk zijn voor Nederlandse jongeren onder de aandacht brengen bij wereldleiders.

Jongerenvertegenwoordiger naar de Algemene Vergadering VN
Als jongerenvertegenwoordiger naar de AVVN houd je je bezig met actuele VN thema's. Vrede en veiligheid, de bescherming van mensen- en kinderrechten, de implementatie van de Global Goals en de relatie tussen internationale handel, economie en ontwikkelingssamenwerking, zomaar een paar onderwerpen waar jij als jongerenvertegenwoordiger AVVN mee aan de slag kunt gaan. Input voor deze thema's haal je bij jongeren in heel Nederland. Dit doe je onder andere door gastlessen en workshops te geven op scholen, events en andere gelegenheden. 
Een aantal maanden nadat je verkozen bent, volgt er samen met je senior-collega een bezoek aan een VN-conferentie in New York; dit zal hoogstwaarschijnlijk de CSocD zijn. Later dat jaar geef je als jongerenvertegenwoordiger zelf een speech tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Op deze manier kun je thema’s die belangrijk zijn voor Nederlandse jongeren onder de aandacht brengen bij invloedrijke wereldleiders.

Ga voor meer informatie en de vacature naar: http://www.jongerenvertegenwoordigers.nl

Deel dit nieuwsbericht via social media