Nieuws

Home | Nieuws | Zeeuwen fietsen 20 maal de wereld rond

Zeeuwen fietsen 20 maal de wereld rond

02 februari 2017

Fietsen Scoort stimuleert werknemers de auto te laten staan en met de fiets naar het werk te gaan. De landelijke fietscampagne vindt zijn oorsprong in Zeeland. Deze ‘Zeeuwse roots’ zijn terug te zien in de resultaten. Van alle provincies werden in Zeeland  vorig jaar de meeste woon-werk kilometers voor Fietsen Scoort gefietst.

Vaker de fiets pakken is goed voor de gezondheid en het milieu. Fietsen draagt bij aan CO₂-reductie en het tegengaan van klimaatverandering wereldwijd. Deelnemende werkgevers kunnen de gefietste kilometers van hun werknemers sponsoren. Met de opbrengst hiervan steunt Fietsen Scoort de fietsprojecten van CooP Africa. CooP Africa zet de fiets in als instrument tegen armoede.

Resultaten
In 2016 fietsten de Zeeuwse deelnemers bijna 900 duizend kilometers, oftewel 20 maal de wereld rond. Hierdoor kwam 156 duizend kilo CO₂  niet in de atmosfeer terecht, hebben deelnemers flink geld bespaard, hun gezondheid verbeterd en de ecologische voetafdruk verkleind.

 Zeeuwse toppers
Met deelname aan Fietsen Scoort geven werkgevers invulling aan duurzaamheidsbeleid. Alle bedrijfsresultaten zijn terug te vinden op de website, met gegevens per provincie en de top-10 bedrijven over 2016. De Zeeuwse top-3 van werkgevers met  het meeste aantal kilometers op de teller wordt gevormd door 1. EPZ Zeeland (211.000 km.), 2. Eastman Chemical Middelburg (93.000 km.) en 3.Gemeente Veere (51.000 km.).  

Wilt u ook meedoen? Aanmelden kan eenvoudig via de website www.fietsenscoort.nl.  Fietsen Scoort is door het Nationaal Instituut voor Sport en Bewegen beoordeeld als effectieve campagne. Werknemers die fietsen zijn fitter en minder vaak ziek. 

Deel dit nieuwsbericht via social media