Nieuws

Home | Nieuws | Zeeuwse Klimaatmars op 15 maart

Zeeuwse Klimaatmars op 15 maart

05 februari 2019

Ben jij ook geïnspireerd door al die berichten over de klimaatmars in Amsterdam, de protesten in Brussel en onze Nederlandse scholieren? Laat dan 15 maart van je horen in Middelburg en loop (ook) mee in de Zeeuwse Klimaatmars.

Ira von Harras, directeur van ZMf organiseert met jongeren een Klimaatmars in Zeeland. Onder de noemer #teamzeeland krijgt de landelijke klimaatmars van Milieudefensie op 10 maart hier een vervolg. Deze Zeeuwse editie moet een vreedzame betoging worden voor een sociaal rechtvaardig en ambitieus klimaatbeleid. 

Wij gaan de straat op voor een eerlijk klimaatbeleid, want wij kunnen voorkomen dat klimaatverandering uit de hand loopt. Daarvoor is actie nodig. Daarvoor ben jij nodig! Wij willen een veilige toekomst. Voor onszelf en onze kinderen, ook in Zeeland. Het moet en het kán anders! Genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet.

Ira: 'Als jongeren massaal van zich laten horen, is dat voor mij wel een sterk teken. Het is niet meer het selecte groepje mensen dat zich bekommert om ons milieu. Er is echt een wereldwijd bewustzijn gaande over onze omgang met de aarde. Dat er zoveel mensen opstaan en een signaal afgeven dat ze een sterk visionair klimaatbeleid verwachten.. eisen zelfs! Dat vind ik een hoopvolle gedachte. Die stem moeten we horen. En daar wil ik ontzettend graag aan bijdragen. Een Klimaatmars in Zeeland. Waarbij we met elkaar laten zien dat de natuur en ons milieu belangrijk zijn. En dat we daarvoor gaan staan. Dat is toch prachtig?'

Ahmed Kanaan, Finding ROOTS, loopt op 15 maart mee voor een eerlijk en rechtvaardig klimaatbeleid. 'Het is van belang dat iedereen meedoet, diversiteit is het streven en het zijn de gemeenschappelijke intenties die ons dichterbij elkaar brengen'.

Ook Amber van der Heijden, Finding ROOTS, loopt mee: 'omdat ik duidelijk wil maken dat wanneer het gaat om milieubewustzijn en duurzaamheid er niet gecompenseerd mag worden!'

De Klimaatmars start om 15.00 uur op het Abdijplein in Middelburg. Wij gaan de straat op, want wij zijn klaar met vage beloften en halve maatregelen en willen concrete afspraken.

  • Wij zijn voor een eerlijke verdeling van de lasten en lusten.
  • Wij zijn voor ‘de vervuiler betaalt’.
  • Wij zijn voor een toekomst waarin iedereen duurzaam en warm woont.
  • Wij zijn voor een toekomst met goede groene banen.

Kom ook!
De komende weken hebben we iedereen hard nodig om dit groot te maken! Zeeuwen, organisaties, scholen, maar ook studenten en leerlingen zelf... Verspreid onze oproep onder vrienden, familie, dorpsgenoten, medestudenten, leerlingen en collega’s.

Blijf op de hoogte via Facebook event (Klimaatmars Zeeland).

Voor vragen:
Natasha Poposka: projectleider Circulaire Economie & Duurzaamheid ZMf
Ira von Harras: directeur ZMf aanjager systeemdenken en Circulaire Economie

Deel dit nieuwsbericht via social media