Nieuws

Home | Nieuws | Zeeuwse scholen op Wereldreis

Zeeuwse scholen op Wereldreis

24 juni 2013

In september organiseert Switch opnieuw de Wereldreis door Middelburg. Tijdens de Wereldreis bezoeken eerstejaars scholieren van Nehalennia verschillende organisaties van migranten in hun eigen stad: een moskee, een synagoge of verzorgingshuis. Door verhalen en gesprekken krijgen ze inzicht in de verschillende oorzaken van migratie. Ze leren dat migratie geen nieuw verschijnsel is, maar juist al eeuwenlang plaatsvindt.


De leerlingen krijgen informatie over de vraag waarom Turken en Marokkanen als gastarbeiders naar Nederland gekomen zijn. En horen waarom Surinamers en Antilianen in Nederland wonen. En ze ontmoeten vluchtelingen. Ze doen op deze manier kennis op over de achtergronden die hebben geleid tot migratie. Ook krijgen de leerlingen inzicht in hoe verschillende culturen een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van hun eigen stad.

Meer informatie
Er zijn nog enkele plekken voor de Wereldreis beschikbaar. Scholen kunnen contact opnemen met Imke Elstak, consulent Switch, 0113 250051 of i.elstak@maakdeswitch.nl

Deel dit nieuwsbericht via social media