Nieuws

Home | Nieuws | Zeeuwse studenten als changemakers voor een duurzame economie

Zeeuwse studenten als changemakers voor een duurzame economie

11 september 2015

Dit schooljaar start Finding ROOTS; een Zeeuws actieprogramma over leiderschap en duurzaamheid voor jonge professionals. Finding Roots zoekt Zeeuwse studenten van MBO Scalda, University of Applied Sciences HZ die de ambitie hebben om de wereld van morgen voor te bereiden.

Met Finding ROOTS worden studenten klaargestoomd als changemaker en ambassadeur voor de duurzame economie van morgen. Zeeland heeft behoefte aan nieuwe leiders voor een duurzame en rechtvaardige wereld. Finding ROOTS is een actieprogramma; dat betekent niet alleen praten maar doen. De ervaring staat centraal, want dat is wat motiveert. Samen bedenken we ludieke acties die impact hebben, gaan we naar dé Klimaattop in Parijs, volgen we trainingen over authentiek leiderschap, duurzaamheid en de Nieuwe Economie, we gaan in gesprek met Zeeuwse bedrijven, we bezoeken evenementen, debatten in en buiten Zeeland.

Van die ervaringen maken we concrete acties, filmpjes, adviezen en tips voor medestudenten, vrienden, docenten, professionals, beleidsmakers en politici. Met de ambitie om te inspireren, uit te dagen en mensen in beweging te krijgen.

Deelname
Deelnemende studenten ontvangen een onkostenvergoeding en krijgen aan het eind van het programma een certificaat. Finding ROOTS is een geweldige kans voor je persoonlijke ontwikkeling; je krijgt vernieuwende inzichten voor de wereld van morgen, je leert nieuwe mensen en bedrijven kennen en tegelijkertijd ben je maatschappelijk betrokken en investeer je in je CV.

Het project start op woensdagmiddag 7 oktober 2015. Zin om mee te doen? Lees hier de vacature en meld je aan via Imke Elstak: i.elstak@maakdeswitch.nl.

Finding ROOTS is een coproductie van Het Groene Brein ROOTS en Stichting Switch i.s.m. MBO Scalda, University of Applied Sciences HZ en Jouw Zeeland, de jongerendenktank van de Provincie Zeeland.

Deel dit nieuwsbericht via social media