Programma's

Met de Scholierencompetitie Watch your World in twee Brabantse gemeenten betrekt Switch jongeren op een aantrekkelijke manier bij mondiaal burgerschap. In spelvorm komen thema’s als internationale samenwerking, het armoedevraagstuk en eerlijke handel aan de orde.
Met de Wereldreis stimuleert Switch jonge mensen om zich te verdiepen in het thema migratie. In eigen stad maken ze kennis met migranten (organisaties). Kennismaking kan leiden tot meer begrip en verdraagzaamheid.
Tijdens de Wereldreis door Goes bezoek je organisaties en bedrijven die vanuit Goes bijdragen aan een leefbare en rechtvaardige wereld. Hier én daar, nu én in de toekomst.
Met positieve energie werken aan een betere toekomst, dat is waar Consumptie Verplicht voor staat. Met dit programma mikt Switch op jongeren van 12 t/m 25 jaar.
Het project ‘The Tasty10, Good in Food’ wil MKB bedrijven in de levensmiddelenindustrie in Brabant en Zeeland stimuleren duurzamer te gaan werken. Dit doen we door 10 bedrijven uit dezelfde regio als voorbeeld te nemen en deze zo publicitair te belonen.
Finding ROOTS is een Zeeuws actieprogramma over leiderschap en duurzaamheid voor jonge professionals. Finding Roots zoekt Zeeuwse studenten van MBO Scalda, University of Applied Sciences HZ die de ambitie hebben om de wereld van morgen voor te bereiden.
Bij de campagne Upgraden.nu bedenken jongeren zelf een ludieke en positieve actie. Elke actie staat in het teken van mensenrechten en/ óf van een millenniumdoel.
De Zeeuwse Zonnefabriek is een virtuele fabriek. Een aaneenschakeling van zonnepanelen die zijn geïnstalleerd op daken van ruim 120 scholen in Zeeland. In 2014 gaat Switch nog een stap verder door scholen te begeleiden naar energieneutraliteit.
Water is - net als voedsel - een onmisbaar element in ons leven. Water is ook onlosmakelijk verbonden met Zeeland. Voor scholen die aandacht willen besteden aan het thema water in de klas is de nieuwe online Waterwijzer een handig hulpmiddel.
De verandering van het klimaat is een van de grootste uitdagingen waarmee de mensheid ooit is geconfronteerd. Na Rome, London en Berlijn was de fototententoonstelling van 14 maart t/m 1 april te zien in Nederland, in de Grote Kerk Goes. Met werk van diverse World Press Photo winnaars. De tentoonstelling is goed bezocht.
Programma voor voedseldeskundigen van de toekomst.
Allemaal hetzelfde doen, is dat vrijheid? Met “Een manifest voor de dromer” zet Raoul de Jong (29) scholieren aan het denken over vrijheid en verdraagzaamheid.
Het programma 'MVO Loont' biedt MKB’ers informatie en ondersteuning op gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ambassadeur Herman Wijffels: “Als individu kun je keuzes niet uit de weg gaan. Ieder voor zichzelf moet beslissen op welke manier hij of zij wil bijdragen aan de toekomst.”
Switch biedt het lessenpakket STOP! de Derde Wereld voor het voortgezet onderwijs en MBO. Thema’s zijn Millenniumdoelen, burgerschapscompetenties en mediawijsheid.
Fietsen Scoort is de grootste fietscampagne van Nederland. De campagne stimuleert het fietsen naar het werk en biedt werkgevers een kans om concreet invulling te geven aan hun duurzaamheidsbeleid.
Onze huidige manier van produceren en consumeren van voedsel moet op de schop. Voedsel wordt over grote afstanden getransporteerd, een derde ervan wordt weggegooid en boeren krijgen geen eerlijke prijs. Dat moet anders!
Ieder jaar vindt in Eindhoven op Kerstavond 24 december een Fakkeltocht plaats waar duizenden mensen aan meedoen. De tocht staat in het teken van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid.
Switch adviseert particuliere initiatieven in Breda.