Programma

Home | Programma's | Consumptie Verplicht

Consumptie Verplicht

Met positieve energie werken aan een betere toekomst, dat is waar Consumptie Verplicht voor staat. Met dit programma mikt Switch op jongeren van 12 t/m 25 jaar en op organisaties die met jongeren werken, zoals onderwijsinstellingen en studentenverenigingen. Docenten, jongerenwerkers en jongerenorganisaties kunnen voor advies over de mogelijkheden contact opnemen met één van onze consulenten. Bel gerust, we staan je graag te woord. Het jongerenprogramma Consumptie Verplicht bestaat uit vier verschillende onderdelen.

Voor docenten en organisaties die voor/met jongeren werken:

Upgrades XS: De toolkit van Switch heet Upgrades XS. Deze bestaat uit vele soorten activiteiten voor een duurzame en rechtvaardige wereld. Voorbeelden zijn gastlessen en inleidingen, presentaties op festivals, quizen, spellen en lesmaterialen. XS staat voor ‘access’ ofwel ‘toegang tot’.

FAIR Duurzamen: Dit is een quickscan die leidt tot een aantal concrete kansen voor duurzaam gedrag binnen een organisatie.


Acties en events voor individuele/groepen jongeren:
 

Upgraden.nu
Upgraden, een onderdeel van het landelijke programma Consumptie Verplicht, is een bijzondere campagne waarbij Switch jongeren kan faciliteren en inspireren om daadwerkelijk een positieve bijdrage aan de wereld te leveren: te ‘Upgraden.’ De jongeren bedenken zelf een ludieke en positieve actie. Elke actie staat in het teken van een mensenrecht óf van een van de millenniumdoelen. Door vooral te faciliteren en de jongeren zelf de actie te laten bedenken, voorbereiden en uitvoeren, ervaren jongeren dat het leuk is om een positieve bijdrage aan onze wereld te leveren. Van elke Upgrade maken de jongeren zelf een filmpje voor op de portal. Op de website www.upgraden.nu zijn filmpjes van eerdere acties terug te vinden. Enthousiast? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste groepen jongeren die in groepsverband willen deelnemen aan deze campagne.

After Travel Xperience: Steeds meer jongeren gaan voor stage of vrijwilligerswerk naar ontwikkelingslanden. Ze doen daar bijzondere ervaringen op waarmee ze iets willen doen. Hiervoor is de After Travel Xperience. Op dit event met inspirators en workshops ontmoet je andere enthousiaste reizigers. Houd onze agenda in de gaten voor een ATX in jouw buurt.

Meedoen of meer weten? Neem contact op met Switch, we vertellen je graag meer over de mogelijkheden. 

Programma-details
Titel: Consumptie Verplicht
Thema’s: Millenniumdoelen en mensenrechten
Voor wie: consumenten/jongeren (organisaties) en onderwijs
Waar: landelijk

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de programmawebsites www.consumptieverplicht.nl en www.upgraden.nu.
Ben je tussen de 12 en 25 jaar en wil je zelf actief meedoen aan één van onze activiteiten? Neem contact op met Switch, we vertellen je graag meer.

Contactpersonen:
Saskia Peeters (Brabant), s.peeters@maakdeswitch.nl, 013 535 15 23.
Imke Elstak, i.elstak@maakdeswitch.nl,  0118 – 682 580.
 

Consumptie Verplicht is een vierjarig landelijk programma van COS Gelderland. In Zeeland en Brabant uitgevoerd door Switch. Dit programma wordt uitgevoerd met financiële ondersteuning van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de provincie Zeeland, de provincie Noord Brabant, de gemeenten Breda, Eindhoven en Tilburg.