Programma

Home | Programma's | Fakkeltocht Eindhoven

Fakkeltocht Eindhoven

Burgemeester Rob van Gijzel noemde de Eindhovense Fakkeltocht de grootste Fakkeltocht van Europa. Al 22 jaar verzamelen duizenden mensen zich op kerstavond op het Wilhelminaplein waar de Fakkeltocht van start gaat. De tocht laat zien hoeveel mensen uit de regio Eindhoven zich in willen zetten voor een samenleving waarin vrede, vrijheid en verdraagzaamheid centraal staat. 

De Fakkeltocht werd voor het eerst gehouden in 1992 naar aanleiding van de aanslagen op migranten in het Duitse Solingen. De Eindhovense Fakkeltocht kent een lange geschiedenis. De eerste tocht vond plaats in 1992 naar aanleiding van een aanslag op Turkse migranten in het Duitse Solingen. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven. Sindsdien heeft de tocht altijd in het teken gestaan van een tolerante en respectvolle samenleving. Het grote aantal mensen dat elk jaar deelneemt (gemiddeld zo’n 5.000) benadrukt dat heel veel mensen zich hiervoor willen inzetten.

Ook komende kerstavond zal weer een Fakkeltocht worden gehouden. Kijk voor het actuele programma tegen die tijd op: www.fakkeltochteindhoven.nl

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven, Dela en Eindhoven365 en is georganiseerd i.s.m. diverse Eindhovense organisaties en vele vrijwilligers.


Contactpersoon
Ilse van Tongeren, i.vantongeren@maakdeswitch.nl, 013 - 535 15 23.
 
Meer informatie