Programma

Home | Programma's | Finding ROOTS

Finding ROOTS

Jongeren worden duurzaamheidsambassadeurs
16 studenten van Scalda en HZ University of Applied Sciences starten met Finding ROOTS en worden klaargestoomd tot duurzaamheidsambassadeur. Het project daagt jongeren uit leiderschap te tonen voor een duurzame wereld.

Maandag 30 oktober jl. ging de tweede editie van het uitdagende jongerenproject Finding ROOTS van start in het Provinciehuis in Middelburg. Finding ROOTS is een Zeeuws actieprogramma over leiderschap en duurzaamheid voor jonge professionals dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een duurzaamheidsambassadeur (changemaker). Met Finding ROOTS worden jongeren klaargestoomd als ambassadeur voor de duurzame economie van morgen.

Tijd voor actie!
Finding ROOTS betekent niet alleen praten, maar doen. De ervaring staat centraal, want dat is wat motiveert en verandering in gang zet. Samen bedenken we positieve acties die impact hebben, volgen we trainingen over authentiek leiderschap, duurzaamheid en de Nieuwe Economie. We adviseren bedrijven, bezoeken evenementen en debatteren in en buiten Zeeland. Deze  ervaringen leiden tot concrete acties, adviezen en tips voor medestudenten, vrienden, docenten, professionals, beleidsmakers en politici. Met de ambitie om te inspireren, uit te dagen en mensen in beweging te krijgen. 

Blijf op de hoogte van deze ‘changemakers’ en volg ons op Facebook.

Deel je succes
De ins en outs van dit succesvolle jongerenproject zijn nu omschreven in de toolkit hoofd, hart en handen in duurzaamheid. Download de docententoolkit hier.

Finding ROOTS is een coproductie van Switch, Scalda, HZ University of Applied Sciences , ZMf en de jongerendenktank JouwZeeland. Finding ROOTS wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland.

Meer informatie: Imke Elstak, 0118 682580 en i.elstak@maakdeswitch.nl