Programma

Home | Programma's | Scholieren competitie Watch your World

Scholieren competitie Watch your World

Met de Scholierencompetitie in twee Brabantse gemeenten betrekt Switch jongeren op een eigentijdse manier bij Mondiaal Burgerschap. In een aantrekkelijke spelvorm passeren thema’s als het armoedevraagstuk, internationale samenwerking en Mondiaal Burgerschap de revue. Tijdens de inhoudelijke voorbereiding op het finalespel krijgen jongeren concrete en bruikbare tips over wat ze zelf kunnen bijdragen aan een betere wereld.

In een levensgroot Triviant-spel komen de diverse thema’s in een aantal vragenronden aan de orde. Daarnaast krijgen de jongeren specifieke vragen over het werk van een kleine ontwikkelingsorganisatie - een lokale stichting – waaraan hun school is gekoppeld. Als ze winnen gaat er een geldbedrag naar hun ‘eigen organisatie’. 
 
De interesse van jongeren voor competitieve spelvormen maakt de Scholierencompetitie tot een aantrekkelijke methode. Het spel fungeert als afsluiting van een lestraject. Het project is al jaren zeer succesvol in de provincie Brabant. 
 
Vanaf schooljaar 2013-2014 werkt Switch met herzien onderwijsmateriaal. Mondiaal burgerschap staat hierin nog meer centraal. Kortom: het draait nog sterker om de eigen rol van de leerling op weg naar een duurzame en rechtvaardige wereld.

Op 17 april vond de editie in Tilburg plaats. Op 14 december is het weer de beurt aan Eindhoven.
De Scholierencompetitie is een activiteit van Switch, mede mogelijk gemaakt door gemeenten Eindhoven en Tilburg en Rabobank Tilburg e.o.

Programma-details
Titel:  Scholierencompetitie / Watch your World
Thema: internationale samenwerking, mondiaal burgerschap
Voor wie:  leerlingen 15–18 jaar HAVO/VWO
Waar:  Brabant

Contactpersonen
Clasien Vermeer, c.vermeer@maakdeswitch.nl
T 013 - 535 15 23.