Programma

Home | Programma's | STOP! De Derde Wereld

STOP! De Derde Wereld

Switch biedt het lessenpakket STOP! de Derde Wereld aan voor het voortgezet onderwijs en MBO. Thema’s zijn Millenniumdoelen, burgerschapscompetenties en mediawijsheid. Het  programma is er vooral op gericht om kritisch bewustzijn bij jongeren op genoemde onderwerpen te bevorderen.

STOP! Is een digitaal modulair lessenpakket (twaalf lesuren). Leerlingen starten met het maken van een eigen blog. Ze worden uitgedaagd kritisch te kijken naar de informatie die ze dagelijks via (met name digitale) media tot zich nemen. Ze leren onderscheid te maken tussen feiten en meningen.

Films van de Two Ambassadors
Uitgangspunt in het lessenpakket zijn de controversiële films over diverse Millenniumdoelen van de Two Ambassadors (Peter Sterk en Fedor van Rossem). De Ambassadors zijn twee snelle reclamejongens die in Afrika op zoek zijn naar het perfecte reclamespotje. Op komische en soms tragisch-realistische wijze brengen ze twee totaal verschillende werelden bij elkaar.

Recensie en pubquiz
Op basis van deze films gaan de leerlingen met hun eigen vakdocent dieper in op de Millenniumdoelen. Aan het eind van de lessenreeks schrijven ze een kritische recensie over de films. De leerlingen maken tijdens een pubquiz en een gesprek ook persoonlijk kennis met de filmmakers.

Programma-details
Titel: Stop! de Derde Wereld
Thema: internationale samenwerking, mediawijsheid, mondiaal burgerschap
Voor wie: VO/MBO onderwijs
Waar:  Brabant

Meer informatie
Op de site www.stopdederdewereld.nl staat meer informatie over het filmmateriaal. Het materiaal is ontwikkeld i.s.m. Jongleert. Geïnteresseerde scholen kunnen zich opgeven bij onderstaande contactpersoon.

Contactpersoon
Saskia Peeters, s.peeters@maakdeswitch.nl, 013 535 15 23.