Programma

Home | Programma's | Wereldreis Goes

Wereldreis Goes

Iedereen kan in zijn of haar eigen stad het verschil maken voor een duurzame en rechtvaardige wereld. Dat is het doel van de Wereldreis door Goes. Onze koffie komt uit Brazilië, onze auto uit Korea, onze T-shirts zijn gemaakt in Vietnam en de overbuur komt uit Suriname. We zijn allemaal wereldburgers en we zijn er samen voor verantwoordelijk dat elke wereldburger een fatsoenlijk leven kan leiden.

Tijdens de Wereldreis door Goes bezoek je organisaties en bedrijven die vanuit Goes bijdragen aan een leefbare en rechtvaardige wereld. Hier én daar, nu én in de toekomst.
Zo wordt bij de Wereldwinkel duidelijk hoe belangrijk een eerlijk loon is. In het Omnium krijg je de primeur om de eerste koffiebonen uit het tropische bos te plukken en samen met het fairtrade koffiemerk Puro te branden en te proeven. In het MEC (Milieu Educatie Centrum) ga je aan de slag met de boodschap van astronaut André Kuipers, die de mensen ervan wil doorlaten dringen dat de manier waarop wij ons leven leiden, de aarde in rap tempo vernietigt en dat er onschatbare kennis uit de natuur verloren gaat. “Als iedereen zou leven als een Nederlander, hadden we drie-en-een-halve aardbol nodig. Als iedereen zou leven als een Amerikaan, was het al vier-en-een-half. Dat ligt grotendeels aan wat we eten, vooral aan het vlees.” Verder bezoek je Stichting Vluchtelingenwerk, Agrimarkt, winnaar van de MVO-prijs Goes 2014, en de Ruilwinkel waar geld geen rol speelt en spullen in plaats van verworden tot afval, een tweede leven krijgen.
Met deze Wereldreis ervaar je dat iedereen kan bijdragen aan oplossingen voor leefbare en rechtvaardige wereld. En dat je daarvoor niet de wereld over moet. De Wereldreis door Goes laat zien dat het anders kan: door thuis ánders te leven, ánders te consumeren en ánders te ondernemen.  
De Wereldreis Goes wordt uitgevoerd door Switch en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Goes, de Stichting Mondiale Bewustwording Zeeland en Pontes Het Goese Lyceum.

Meer informatie
Imke Elstak, i.elstak@maakdeswitch.nl, 0118 – 682580