Programma

Home | Programma's | Zeeuwse Zonnefabriek

Zeeuwse Zonnefabriek

De Zeeuwse Zonnefabriek werkt aan een routekaart naar energieneutraliteit.

De Zeeuwse Zonnefabriek is een virtuele fabriek, een aaneenschakeling van zonnepanelen die zijn geïnstalleerd op daken van zo'n 130 scholen in Zeeland. In de hal van deze scholen hangt een afleesdisplay waarop leerlingen, ouders en leerkrachten zien hoeveel zonne-energie de panelen van hun school opleveren. In 2014 gaat Switch nog een stap verder door scholen en verenigingen te begeleiden naar energieneutraliteit. Switch ontwikkelde een totaalconcept van energiebesparing en energieopwekking. Installatie van zonnepanelen wordt in onze benadering vooraf gegaan door energiebesparende maatregelen op basis van een energiebesparingadvies.

We hebben een casus doorgerekend, met een investeringsplan en een financieringsplan.
Deze laat zien dat de investering (aflossing en rente) betaald kan worden met de (energie) besparing gedurende een looptijd van negen jaar. Voor de financiering zijn gesprekken gaande met de Rabobank.

Switch werkt aan een routekaart en verwacht die in mei 2014 klaar te hebben. Er vindt een pilot plaats op twee scholen.

Wilt u ook zonnepanelen op het dak van uw school? Of wilt u zelfs een stapje verder gaan, ambieert u energieneutraliteit voor uw school, neem dan contact op met Pascal Elegeert van Switch.

Programmadetails
Titel: Zeeuwse Zonnefabriek
Thema's: energie, duurzaamheid, klimaat
Voor wie: scholen (BO, VO, beroepsonderwijs), verenigingen.
Waar: provincie Zeeland

Meer informatie
Pascal Elegeert, p.elegeert@maakdeswitch.nl, 0118 – 682 580.
www.zeeuwsezonnefabriek.nl

Vriend worden
Wilt u de zonnefabriek steunen? Bedrijven, lokale overheden en particulieren kunnen vriend worden van de Zeeuwse Zonnefabriek. Kijk op www.zeeuwsezonnefabriek.nl om u aan te melden.

De Zeeuwse Zonnefabriek is een project van Switch, IVN Zeeland, ZMf en de Zeeuwse NME-centra.

Grensoverschrijdend project met steun van Interreg Vlaanderen-Nederland en de provincies Zeeland (Nl), Oost- en West -Vlaanderen (B), verenigd in de Euregio Scheldemond.

 

Verwant nieuws

Programmapartners